През юни пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци

...
През юни пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци
Коментари Харесай

Пътуванията в чужбина са паднали с 60% в сравнение с юни 2019 г.

През юни пътуванията на българи в чужбина и визитите на чужденци у нас се усилват внезапно по отношение на май, само че не престават да бележат мощен срив на годишна база предвид на отрицателните последствия от коронавирусната пандемия, демонстрират данни на Националният статистически институт (НСИ), представени от БНР.

Повишаването на пътникопотока сред България и останалия свят през юни по отношение на срутва през предходните три месеца се дължи на последователното разхлабване на противоепидемичните ограничения.

Пътуванията на български жители в чужбина през юни са 286.1 хиляди, или с 60.1% под записаните през същия месец на 2019 година. Спрямо месец май тази година обаче те нарастват с над 100% - тогава са били едва 123.3 хиляди.

В същото време нашата страна е посетена през юни от 380.7 хиляди чужденци, или със 75.2% по-малко по отношение на юни 2019 г. Техният брой обаче се усилва с над 300% по отношение на май тази година, когато са били само 120.4 хиляди. Трябва обаче да се има поради, че цели 70% от тези пътувания на чужденци през България са бил директни, демонстрират данните на Национален статистически институт.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР